logo pantarei

Hoogveldsweg 10

6102 CB Echt

0475-214441

  praktijk@pantarei-chi.nl

 

Wat is Emotional Freedom Technique, EFT?

 

EFT, een techniek waarbij angst, pijn en andere kwalen behandeld worden door op specifieke punten van het lichaam te tikken. Het is terug te voeren tot communiceren, met jezelf, met je lichaam en je geest: en dan vooral de communicatie met de energiebanen die over je lichaam lopen.

 

In de Chinese geneeskunde noemen ze dat meridianen. Van die meridianen maken bijvoorbeeld ook acupunctuur en bioresonantie gebruik. Als je die stimuleert, kun je problemen of pijnen losmaken en dus ook verhelpen.

Acupunctuur gebruikt daarvoor naalden, bioresonantie frequentie, EFT enkel de vingertoppen.

EFT Pantarei Chi

Hoe werk ik met EFT?

 

Om tijdens een consult gelijktijdig EFT in te zetten met bioresonantie, of een combinatie van bloesemremedies met de huidzones volgens  Dietmar Krämer te gebruiken, heb ik  verbluffende resultaten gezien.

Ik gebruik kaarten, boeken en een schrijf methode om snel en doeltreffend het probleem helder te krijgen.

 

Door een probleem te benoemen, te visualiseren en het voelen van het probleem en daarna te tikken met de vingers op de acupunctuurpunten. Zo kan dan pakweg een spinnenfobie, pijn of langdurig ongemak als sneeuw voor de zon verdwijnen.

 

Tijdens en/of na een consult wordt de basistechniek uitgelegd en voor het “probleem” specifieke punten aangeduid, zodat men thuis of waar dan ook in geval van nood, EFT zelf kan toepassen.

Achtergrond informatie EFT

 

Voor de sceptici: “Een probleem zoals een trauma of een fobie zit vast in de geest en het lichaam. Door die koppeling komt het niet los en blijft u ermee zitten. Als u een panische angst  voor spinnen heeft, kunt u zich heel goed voorstellen dat er een spin is, terwijl dat helemaal niet zo is. Voor het gevoel kan ze u elk moment bespringen en u voelt de angst opborrelen"

 

Door op de acupunten te kloppen terwijl men met de angst bezig is, maak u de koppeling tussen lichaam en geest los en daardoor heeft u geen last meer van de emoties die bij het probleem de kop opsteken. Als de behandeling goed toegepast is, kunt u rustig aan een spin denken, zonder dat het angstzweet uitbreekt. Het angstgevoel zit niet langer vast aan de voorstelling van een spin.

 

Stel dat het ondenkbare gebeurt: op een frisse voorjaarsavond kruipt  tijdens een wandeling in het park een reusachtige, harige vogelspin tegemoet. Weg angst? “In dit geval gelukkig niet. Er is een duidelijk verschil tussen terechte angst en een fobie. Als op dit moment een grote vrachtwagen heel hard op ons af komt rijden, is onze angst goed en terecht; ze zorgt ervoor dat we opzij springen. Hetzelfde geldt voor een echte vogelspin. Als u zo’n beest tegenkomt, kunt u zich maar beter heel snel uit de voeten maken. Maar een fobie begint vaak in de kindertijd, of heeft zijn oorsprong toch jaren geleden.

De angst heeft geen enkele relatie meer tot het nu. Er is geen spin die u wil bijten. Maar het lichaam weet dat niet. Het accepteert de angst alsof er een reëel gevaar is.

 

EFT vertelt het lichaam dat het fout zit.  Het probleem wordt  geadresseerd en terwijl men het uitspreekt, wordt getikt op de punten die hiervoor inaanmerking komen. Zo laat het lichaam de emotie los. Daardoor verdwijnen symptomen zoals zweten en hartkloppingen, die anders automatisch de kop opsteken als men aan een spin denkt.

En als de lichamelijke angst verdwijnt, trekt de onterechte mentale angst ook weg. Het klinkt logisch, maar we zouden ons rationele zelf niet zijn als we niet een klein stemmetje hoorden roepen: “Eerst zien, dan geloven.”

 

Oprichter van EFT  Gary Craig heeft nog meer informatie over EFT en toepassingen, lees hier verder.

EFT vrouw

EFT offers great healing benefits.

- Deepak Chopra, MD.

 

EFT is a simple, powerful process that can profoundly influence gene activity, health and behavior.  

- Bruce Lipton, PhD Author of The Biology of Belief.

EFT

Het is toepasbaar en werkzaam bij onder andere:

 

  • Onzekerheid

  • Spreken in het openbaar

  • Spinnen- en andere fobieën

  • Boosheid

  • Traumaverwerking

  • Lichamelijke klachten

 

De mogelijkheden zijn echter onbegrensd!

Trauma & Lichamlijke klachten

 

Ongemerkt opgelopen, klein of groot. Kort of lang geleden slaan vaak diepe  "wonden"  en kunnen zeer verscheidende klachten veroorzaken. Pantarei, prakijk voor lichaam en geest zal altijd vanuit verschillende oogpunten en therapie mogelijkheden kijken.

 

  • Traumaverwerking

  • Lichamelijke klachten

 

Kennis over  "Zielsoorzaken van ziekte, dr. Hamer"  zal zeker mee worden genomen in de totale benadering van een klacht.

Karin Van Baelen NL vertaling van "Seelischen Ursachen der Krankheiten (Björn Eybl)

Mies Kloos