logo pantarei

Hoogveldsweg 10

6102 CB Echt

0475-214441

  praktijk@pantarei-chi.nl

 

Pantarei Chi Natuurgeneeskunde

Wat is natuurgeneeskunde?

 

Natuurgeneeskunde is zo oud als de mensheid zelf en wordt gebruikt op alle continenten.

Door de studie van Gezondheidstherapeute, heb ik de vele aspecten van het vakgebied natuurgeneeskunde geleerd.

 

De afgelopen honderd jaar zijn er in de moderne geneeskunde grootse ontdekkingen gedaan en verder ontwikkeld. Nieuwe behandel methodieken, het liefst wetenschappelijk bewezen, blijken echter vaak niet het gewenste resultaat te geven.

 

We zouden met z’n allen gezonder en fitter moeten zijn, zowel lichamelijk en geestelijk. U zult steeds zelf weer op zoek moeten gaan naar datgene dat het beste bij u past om gezond en fit te blijven of te worden.

 

In de natuurgeneeskunde wordt lichamelijke ziekte gezien als een fysieke uitdrukking van een disharmonie in het bewustzijn, en/of van de mens in relatie tot zijn natuurlijke omgeving. Ziekte, is in die zin, een beroep dat het leven zelf op ons doet om ons bewustzijn te verruimen en ons evenwicht met de natuurlijke ordening, waar we deel van uitmaken, weer te herstellen.

Hoe pas ik natuurgeneeskunde toe? 

 

 

Diverse akgebieden waar ik mij in bekwaamd en bestudeerd heb.

 

  • Irisscopie

  • Tongdiagnose

  • Bioresonantie

  • NRT  neuro reactieve techniek  = Kinesiologie

  • Etherische olieën

Mogelijkheden binnen de natuurgeneeskunde

 

Door de klachten en symptomen in een brede context te zien is het mogelijk om een ondersteunend advies te geven over een breed scala aan klachten en symptomen.

 

Ook het begeleiden van (ex) oncologiepatiënten of andere ernstige zieken is heel goed mogelijk. De aandacht gaat dan vooral naar het verband leggen tussen de invloed van voeding, emoties en levensstijl, in relatie tot kanker of andere ziektes. Daarnaast wordt er veel aandacht gegeven aan pijn- en angst bestrijding

Kinesiologie is een holistische werkwijze, wat betekent dat er  naar meerdere aspecten van welzijn gekeken wordt en niet alleen naar de symptomen.

Er wordt gebruikt gemaakt van de spiertesten om op zoek te gaan naar de oorzaak van de onbalans/klacht

 

NRT / Neuro Reactieve Techniek

 

Neuro reactieve techniek is een bepaalde vorm van  toegepaste kinesiologie (Applied Kinesiology) met een zeer hoge betrouwbaarheidsfactor.

 

Aan de hand van verschillende spiertesten kunnen we nagaan waar de gemelde klachten vandaan komen. Wanneer we een bepaald orgaan vinden dat minder goed lijkt te werken, bijvoorbeeld de maag of de bijnieren, kunnen we ook nagaan waar de oorzaak hiervan ligt en dit op zeven niveaus:

 

het vasculaire = aanvoer aan de hand van de Benett punten,

het lymfatische = afvoer aan de hand  van de Chapman punten,

het structurele = bezenuwing aan de    hand van de punten ter hoogte van de wervels,

het energetische =  aan de hand van de alarm punten op de meridianen

de spanning van de dura = beïnvloeding van de hersenvliezen

door in- en uitademing,

tekorten aan voedingsstoffen

emotionele/stress niveau

 

Stress

 

Stress is een ruim begrip en kan onderverdeeld worden in 3 groepen:

 

mechanische stress: lichamelijke problemen als gevolg van (sport)blessures, gewrichtsslijtage,orgaanproblemen en dergelijke

 

chemische stress: gelegen op het gebied van voeding, zoals allergieën, verkeerd of eenzijdig eten, maar ook het gebruik van medicijnen, milieuvervuiling en electrosmog

 

emotionele stress: de meest bekende vorm, die te maken heeft met problemen op het werk, in de relatiesfeer, angsten, verdriet en boosheid

 

Natuurgeneeskunde

Kinesiologie